Nyt on oikea aika muutokselle.

Valtiovarainministeriön tämän hetken ennusteen mukaan Suomen BKT supistuu tänä vuonna 0,2%. Pieni supistuminen lienee paras vaihtoehto inflaation juostessa korkealla 8 % vuositasolla. Jos työllisyys säilyy korkealla tasolla ja talouden tarjonta ongelmat saadaan ratkaistua on mahdollisuus, että taantuma jää hyvinkin lyhytaikaiseksi.

Valtiontalouden historiallisen korkea velkaantumisaste ja korkea rakennetyöttömyys säilyvät edelleen suurina ongelmina, jotka pitää seuraavalla vaalikaudella ratkaista. Finanssipoliittista tarvetta elvytykselle ei ole tällä hetkellä ole.

Nyt on luotava pohjaa tulevalle talouskasvulle. Ongelmana on olematon tuottavuuden kasvu, osaavan työvoiman puute, investointien vähäisyys ja julkisen talouden velkaantuminen. On kehitettävä osaamista ja koulutusta, poistettava asteittain työperäisen maahanmuuton esteitä, purettava kannustinloukkuja, sekä kannustettava ja parannettava yritysten investointi mahdollisuuksia. Julkisia menoja on vähennettävä, nyt on oikea aika siihen.

Oskari Valtola
Kokoomuksen kansanedustajaehdokas
Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Etelä-Savon maakuntahallituksen 1. varapuheenjohtaja

Hae sivustolta

×